Monday, October 24, 2011

Aedas designs the Empire Island Tower in Abu Dhabi

Empire Tower was challenged through a client request of not "pushing the limits" too far. The concern is that the residential project was located in the middle of a masterplan filled with potential icons. The design standardizes the units to accommodate the client request but manipulates the section to develop a very dynamic solution, which holds its own amidst the visual clutter of its neighbors. This was deemed important for the financial viability of this project that is dependent on presales within a very competitive market. The design maximizes the towers presence on the street with vertical layers spreading out to the property lines. The building then bends back away from the street across from a large commercial tower allowing for an enlarged view corridor between the central park of the community and the sea, one block away. The splayed vertical layers converge while rising up before bending forward together as the 230meter tower rises toward the sky and maximizing its views between the park and sea.









No comments:

Post a Comment

Dapatkan soft-disain rumah tempat tinggal di halaman [KLIK DISINI]

Dezeen Magazine

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...