Wednesday, August 29, 2012

Consept and Building structure : CCTV Headquarters, Beijing, China



 
Introduction :

China Central Television (CCTV) had been expanding greatly, in competition with major international television and news service providers, and early in 2002 it organised an international design competition for a new headquarters. This was won by the team of OMA (Office for Metropolitan Architecture) and Arup. The team subsequently allied with the East China Design Institute (ECADI) to act as the essential local design institute for both architecture and engineering.The first Arup Journal article1 outlined the design collaboration process.

The unusual brief, in television terms, was for all the functions of production, management, and administration to be contained on the chosen site in the new Beijing Central Business District, but not necessarily in one building.

In its architectural response, however, OMA decided that by doing just this, it should be possible to break down the “ghettoes” that tend to form in a complex and compartmentalised process like making television programmes, and create a building whose layout in three dimensions would force all those involved to mix and produce a better end-product more economically and efficiently ( Read more article, click image below)

 
Caricature "Ci-me eh arsitek"  
(Resource image : Art & Architecture-facebook)
-->

No comments:

Post a Comment

Dapatkan soft-disain rumah tempat tinggal di halaman [KLIK DISINI]

Dezeen Magazine

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...